Voluntariat en Família

Qui som?

Voluntariat en família és una iniciativa de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes del Col·legi Pare Manyanet (Les Corts), i del Col·legi Jesús, Maria i Josep (Sant Andreu), de Barcelona que promou que els membres de la família, actuant en equip, duguin a terme accions de voluntariat en diferents àmbits, durant el seu temps d’oci.

 

Què volem?

Promoure i desenvolupar experiències conjuntes de voluntariat per part de les famílies en diversos àmbits per augmentar la qualitat de vida d’altra gent, millorar l’entorn, etc. El voluntariat constitueix alhora una experiència educativa rica en valors, de creixement personal per a tots els membres de la família i, com a acció compartida, enforteix els llaços familiars i esdevé una proposta d’oci familiar.

 

Principis orientadors:

– Participació activa en la millora de la família i, a través d’ella, també de la societat. Aquesta via està inspirada en el missatge de sant Josep Manyanet que volia “un Natzaret a cada llar”; és a dir, que cada família fes seus els valors viscuts per la Sagrada Família de Natzaret.

– Transformació de la societat a partir de l’acció solidària personal, donant respostes a necessitats socials i cíviques. El nostre món és injust i els greus problemes que pateix no poden ser resolts només amb les iniciatives governamentals. Cal la implicació individual i grupal per donar resposta a les necessitats d’aquells col·lectius que es troben al nostre voltant.

– Compromís social dels voluntaris, exercint l’altruisme i la gratuïtat. En una societat de consum on els valor dominant és el tenir, l’experiència del donar reivindica la prioritat del ser i el compartir, fonaments necessaris per fer possible el món nou que propugna l’evangeli.

– Vivència del voluntariat com a font d’enriquiment personal i familiar, i com a projecte educatiu. L’experiència del voluntariat genera noves dinàmiques en l’esfera familiar i individual, potenciant, en tots els seus membres, la responsabilitat , el compromís i l’atenció cap als més desafavorits o cap a la protecció de l’entorn natural.

 

Tots podem ser voluntaris:

Voluntariat en Família constitueix una oportunitat i experiència úniques per gaudir dels fills en una acció solidària compartida. Les línies de voluntariat comporten diferents graus de compromís, la qual cosa permet que les famílies puguin adaptar-s’hi segons les seves disponibilitats de temps.

 

Contacte:

Si voleu sumar-vos a la iniciativa, o voleu més informació:

Col·legi Pare Manyanet: voluntariatenfamilia@gmail.com
Col·legi Jesús, Maria i Josep: voluntariatenfamiliajmj@gmail.com