Neteja del Parc de Collserola: una gran experiència

Ha estat una experiència interessantíssima. Ens ha acompanyat un dia molt agradable. Després d’un breu esmorzar i al llarg de més de dues hores hem estat vorejant la riera de Vallvidrera a un tram proper a Les Planes. Molts plàstics, papers, trossos de goma-escuma de matalàs, draps enganxats als esbarzers, algunes tuberies, joguines trencades, i altres deixalles escampades.

Des del Projecte Rius i des del Parc Natural de Collserola ens han proporcionat l’equipament i material necessari: guants, bosses d’escombraries, eines (tisores de podar, eixades, rasclets, …) que ens han permès endinsar-nos al bosc i cercar i recollir les deixalles.

També hem extret de socarrel unes quantes canyes americanes que envaeixen la vegetació autòctona.

Una cinquantena de voluntaris hem participat en aquesta jornada. Tres famílies del Col·legi Pare Manyanet ens hi hem sumat i hem gaudit d’una activitat en la qual pares i fills hem cooperat plegats per aconseguir dignificar el nostre territori.

Hem vist la molta brutícia que s’acumula a Collserola. La feina que hem fet avui ha estat un petit gran de sorra. Calen moltes mans i molts dies per netejar a fons la riera de Vallvidrera i sobretot, cal conscienciar a la població que col·labori sent curosos amb les deixalles.

Sens dubte recomanem molt a les famílies a participar en jornades com aquesta. Nens i adolescents s’ho han passat d’allò més bé, s’han esforçat per col·laborar en una tasca útil i han pres consciència de la importància de cuidar el nostre medi natural.

A la primavera es repetirà una jornada semblant, sobre la que informarem oportunament. A continuació podeu observar alguna de les fotografies de la jornada.

Neteja del Parc Natural de Collserola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s