Famíles voluntàries netegem rius

El matí del dissabte 26 de març de 2011, 11 famílies de “Voluntariat en Família” (del Col·legi Pare Manyanet i de l’Escola Vedruna de Gràcia) hem participat de la jornada FEM DISSABTE, activitat de neteja col·lectiva i coordinada de 30 rius de Catalunya, que organitza l’entitat Projecte Rius (Associació Hàbitats; http://www.projecterius.org).

Concretament hem estat a la riera de Vallvidrera, al Parc Natural de Collserola.

La jornada ha començat a les 10h del matí al Centre d’Informació del Parc de Collserola, on ens han explicat la tasca que havíem de dur a terme. Ens han mostrat l’exposició del projecte de recuperació de la riera de Vallvidrera, i com les accions que es realitzen des del Parc fan que entorns que estaven molt malmesos ara tornin a ser espais verds, plens de vegetació.

Abans de començar la feina ens han ofert un bon esmorzar i ens hem dirigit en cotxes a l’espai que teníem assignat.  Des del Parc ens han proporcionat, guants, cabaços, sacs per a la runa i la brossa i algunes eines de jardineria. Un cop allà ens hem calçat les botes d’aigua i distribuïts per zones hem anat recollint una pila de deixalles diverses: plàstics, trossos de roba, espumes de matalàs, tuberies, runa, cables, etc. El que ha costat més de treure eren trossos de mantes i llençols enterrats al mig del riu.

Hem estat fins a dos quarts de dues treballant intensament. No cal dir que ens ho hem passat d’allò més bé. Per als nens i nenes ha estat una aventura poder entrar a dins del riu. I ha estat molt educatiu poder descobrir la realitat i què passa quan les deixalles que produïm els humans campen sense control i converteixen els nostres rius en abocadors.

Segur que l’esforç que hem realitzat al llarg d’aquesta jornada ha estat útil perquè la riera de Vallvidrera estigui una mica millor.

 

Neteja Rius 26/03/2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s